آشنایی با انواع تلویزیون LED
تولید تلویزیون در حال حاضر پیچیده شده و پارامترهای بسیاری را شامل میشود. در گذشتهها تلویزیونها برندهای محدودی داشتند که بیشتر از چند مدل انگشت شمار را در بر نمیگرفتند و قابلیتهای خاصی در آنها مشاهده نمیشد. ولی در حال حاضر تلویزیونهایی که در بازار عرضه میشوند، بیش از صدها مدل است که کاربردهای بسیار گوناگونی دارند.
در ابتدا تلویزیونهای LCD با لامپهای فلورسنت وارد بازار شدند و اکنون چند سالی است که انواع تلویزیون LED توانسته است جای بسیار خوبی در بازار خرید و فروش تلویزیون دست و پا کند. البته این محصولات بسیاری از نیازهای الکترونیکی کاربران را نیز برطرف کردهاند. البته این نامی است که شرکتهای سامسونگ، توشیبا، فیلیپس و ال جی از آن استفاده کردهاند.
انواع تلویزیونهای LED با این که از این قابلیت پیروی میکنند ولی در حقیقت همگی آنها ال ای دی نیستند. نمایشگرهای ال ای دی واقعی آن دسته از نمایشگرها هستند که در استادیومهای بزرگ و اهداف تجاری به کار گرفته میشوند. تصاویر در تلویزیونهای ال ای دی بسیار روشنتر و با کنتراست بیشتری است که نقاط سیاه در آنها عمیقتر است.
آیا میدانید مهمترین دلایل خرابی پنل تلویزیون چیست؟
در انواع تلویزیون LED سیستم نوردهی نیز ضخامت EDGE کمتری دارد، به طوری که بیشتر از 25 میلیمتر نیستند. در انواع تلویزیون LED مصرف برق بسیار کمتر است، به نحوی که تلویزیونهای ال ای دی در مقایسه با تلویزیونهای ال سی دی نزدیک به 40 درصد کمتر برق مصرف می کنند.
طیف رنگ در آنها وسیعتر است به خصوص زمانی که تکنولوژی نوردهی RGB نیز در آنها به کار گرفته شده باشد. از دیگر مزایای انواع تلویزیون LED میتوان به فرکانس تغییر تصویر بسیار بالا اشاره کرد و همچنین میزان بسیار کمتر آلودگی محیط زیستی که نسبت به سایر مدلهای تلویزیون که در آنها رعایت شده است.
انواع تلویزیون LED چگونه کار میکند؟
برای آن که انواع تلویزیون LED را بهتر بشناسیم میتوان به وجه تمایز تلویزیونهای ال سی دی و ال ای دی بپردازیم. همان طور که میدانید تلویزیونهای ال سی دی از طریق لامپهای فلورسنت نوردهی تصویر را انجام میدهند. درحالی که انواع تلویزیون LED از دیودهای نورانی استفاده میکنند.
در این تکنولوژی دیودهای پیشرفته و بسیار کوچکی در پشت پنل اصلی ال سی دی قرار میگیرد. در سالهای اخیر کمپانیهای تولید کننده تلویزیونهای ال ای دی برای افزایش عمر نمایشگر خود و همچنین صرفه جویی انرژی از نمایشگرهای پلاسما استفاده میکنند که در آنها از جیوه نیز استفاده شده است. عناصر دیگری مانند گالیوم و آرسنیک نیز در ساخت این دسته از تلویزیونها به کار گرفته شده است.
انواع تلویزیون LED از نظر پنل
تولیدکنندگان ال سی دی و ال ای دی از دو پنل مختلف برای ساخت تلویزیونهای خود استفاده میکنند. پنلهای IPS و پنلهای VA از پنلهای بهکارگرفته شده در انواع تلویزیون LED هستند. بهعنوان نمونه میتوان به پنلهای IPS بهکارگرفته شده در تلویزیونهای ال جی و سامسونگ اشاره کرد. که تمامی این پنلها روی انواع تلویزیون LED در برندهای مختلف بهکاربرده می شود.
لامپهای بهکارگرفته شده در انواع تلویزیون LED
انواع تلویزیون LED در واقع همان تلویزیونهای ال سی دی هستند که برای روشن کردن صفحات خود از کریستال مایع استفاده می کنند. این مایع کریستالی از یک منبع نوری که در پشت پنل تلویزیون قرار گرفته است تصویر را پردازش میکند. در واقع عبارت تلویزیون ال ای دی به معنای یک تلویزیون ال سی دی با نور پس زمینه ال ای دی است.
در تکنولوژی ال ای دی لامپهای ال ای دی جایگزین لامپهای فلورسنت شدهاند. عبارت ال ای دی نیز از light-emitting diode گرفته شده است. در انواع تلویزیون ال ای دی لامپهای بسیاری تعبیه شده که عمر این لامپها بین 3000 تا 6000 ساعت است.
ویژگی های یک تلویزیون خوب
انواع تلویزیون ال ای دی از لحاظ روشنایی
یکی از قابلیتهای انواع تلویزیون LED قابلیت تاریک و یا روشن کردن موضعی صفحه نمایش است. این قابلیت کنتراست واقعی تصویر را افزایش میدهد و کیفیت بالاتری را برای بیننده ایجاد میکند. یکی از مهمترین مشکلات در روشنایی تلویزیونهای ال ای دی مشکل Local Dimming یا همان تاریکی موضوعی است.
این مشکل که Blooming نیز نامیده میشود سبب میشود که نور نقاط روشن روی نقاط تاریک تاثیر گذار باشد. در حقیقت به این معنا است که نور تنها به نقاط تاریک تابیده شود و تنها بر این نقاط تاثیر بگذارد. میزان و شدت این مشکل روی انواع تلویزیون LED متفاوت است EDGE LEDها قادرند نور را به سطوح دیگر بتابانندکه این خاصیت در انواع تلویزیون الی ای دی LIGHT GUIDE نامیده میشود که البته در تمامی مدلها وجود ندارد.
یکی دیگر از پارامترهایی که در انواع تلویزیون LED مورد توجه قرار میگیرد خاصیت باریک بودن آنها است. Dge-LED یا Edge-lit تلویزیونهای ال ای دی هستند که وزن بسیار کمی داشته و برای نصب روی دیوار گزینه مناسبی هستند.
تلویزیونهای OLED چیست؟
از دیگر گزینههای تلویزیونهای LED آنهایی است که در طی چند سال اخیر وارد بازار شدهاند شدهاند و از فنآوری بهتر و دقیقتری بهرهمند میشوند. تلویزیونهای OLED نیز رده جدید تلویزیونهای LED است.
OLED به معنای دیود نور آلی است. در حقیقت OLED ها از ترکیبات آلی تشکیل شدهاند که در تماس با الکتریسته نور را تولید و پخش میکنند. تفاوت زیادی بین تلویزیونهای OLED و مدلهای LED وجود ندارد. این فنآوری باعث شده است که نسل جدید تلویزیونهای LED یا همان OLED ها بسیار نازک و انعطافپذیر و البته بسیار کوچک باشند.
از مهمترین برتری تلویزیونهای OLED نسبت به LED ها این است که هر پیکسل را به صورت نور مستقیم پخش میکند. سرعت پردازش در OLED بسیار بالاتر از LED ها است. در حال حاضر تنها شرکت سونی و ال جی با تفاهم نامهای که با یکدیگر امضا کردهاند توانستهاند پانلهای OLED شرکت ال جی را به کار گیرند. البته شرکت ال جی تنها شرکتی است که توانسته است تلویزیونهای OLED را تولید کند.